Πάσχα: Ταξίδι με αυτοκίνητο ενοικίασης ή με το δικό σου αυτοκίνητο; Τι πραγματικά σε συμφέρει;

Μήπως τελικά συμφέρει καλύτερα να νοικιάσεις αυτοκίνητο παρά να ταξιδέψεις με το δικό σου;

Πλησιάζει το Πάσχα και οι περισσότεροι σχεδιάζουν κάποια απόδραση εκτός πόλης, στην επαρχία ή στα νησιά. Πόσο έτοιμο όμως είναι το αυτοκίνητο σου για μια απόδραση;

Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις που η επιλογή του να νοικιάσεις αυτοκίνητο κρίνεται τελικά πιο συμφέρουσα από τον να επιλέξεις να πάρεις το δικό σου αυτοκίνητο. Μήπως τελικά συμφέρει καλύτερα να νοικιάσεις αυτοκίνητο παρά να ταξιδέψεις με το δικό σου;

Ας δούμε τους λόγους που αξίζει να νοικιάσεις αυτοκίνητο και σε ποιες περιπτώσεις πραγματικά σε συμφέρει.

  •  Το αυτοκίνητό σου δεν είναι σε κατάλληλη κατάσταση και χρειάζεται σέρβις ή/και επισκευή που είναι αρκετά δαπανηρή.
  •  Φθαρμένα/πολυκαιρισμένα ελαστικά με πολλά χιλιόμετρα που χρήζουν αντικατάστασης αλλά αυτό δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί άμεσα ή δεν προλαβαίνεις να κάνεις την αντικατάστασή τους.
  •  Χρειάζεσαι περισσότερους χώρους
  •  Ταξίδι με νεότερο πιο σύγχρονο, πιο ασφαλές και πιο άνετο αυτοκίνητο
  •  Χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου
  •  Ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια για να μεταφερθεί το δικό σου αυτοκίνητο σε νησί, νοικιάζεις αυτοκίνητο τοπικά για τις μετακινήσεις στο νησί
  •  Ένας ακόμα λόγος είναι αν έχουν μεσολαβήσει και άλλα ταξίδια και δεν θες να 'φορτώσεις' το προσωπικό σου αυτοκίνητο με εκατοντάδες επιπλέον χιλιόμετρα

Πάρε προσφορές και δες τι σε συμφέρει. Από όλη τη λίστα θα πρέπει να καταλήξεις σε 2-3 αξιόπιστες εταιρίες, να δεις σε τι επίπεδα κυμαίνονται οι τιμές στον τόπο που θες να κάνεις την ενοικίαση και να επιλέξεις εκείνη με το συνολικά καλύτερο πακέτο καλύψεων και τιμής.

Tip: Συνήθως σε περισσότερες ημέρες ενοικίασης μειώνεται το κόστος ενοικίασης ανά ημέρα, σε σχέση με μικρότερη περίοδο 1-2 ημερών.
Πχ αν για ενοικίαση 1-2 ημέρες το αυτοκίνητο χρεώνεται 20 ευρώ/ημέρα, αν κάνεις κράτηση για 3 ημέρες (ή και περισσότερες) κατεβαίνει στα 18-19 ευρώ/ημέρα. Αντίστοιχα, αν κλείσεις εβδομάδα (7 ημέρες ενοικίασης ή παραπάνω) μειώνεται ακόμα περισσότερο.

Επίσης καλό είναι να παρατηρείς και τα πακέτα προσφορών που διαφημίζουν κατά διαστήματα οι εταιρίες ενοικιάσεων αυτοκινήτων.

Μια πλατφόρμα που μπορεί να σε βοηθήσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά να συγκρίνεις και να επιλέξεις την κατάλληλη εταιρία ενοικίασης είναι η Car 'n Motion μέσω της οποίας, είναι σημαντικό ότι δεν χρειάζεσαι πιστωτική κάρτα για να κάνεις κράτηση και να προχωρήσεις στην ενοικίαση αυτοκινήτου.

Ό,τι και να επιλέξεις, σου ευχόμαστε καλές και ασφαλείς διαδρομές!



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια